Over de illustratrice

Nani begon met schilderen toen ze acht jaar oud was.
Haar moeder liet haar haar gang gaan en dwong haar niet om huiswerk te maken. Ook de juf van de lagere school liet haar schilderen. Ze nam altijd haar eigen verf mee.

Toen ze elf jaar was, nam haar vader haar mee naar schilderachtige straatjes in Frankrijk. Ze heeft in die tijd veel sfeervolle doorkijkjes, poortjes, bruggetjes en huisjes op het doek gezet. In haar tienerjaren gebruikte ze haar verf vooral om er haar gevoelens, dromen en afgrijzen mee uit te drukken. Nog later wilde ze de mensen graag een blij gevoel geven en schilderde ze alleen maar dingen die ze mooi vond. Als juf op een vrije school had ze volop de gelegenheid om haar verhalen te verrijken met illustraties, waarbij ze graag met aquarelverf werkte.

Ze bekwaamde zich in de sluiertechniek, waardoor er in de verf vanzelf “elemental beings”, natuurwezens, verschijnen. Dat maakt haar illustraties bij uitstek geschikt voor sprookjes en droomachtige verhalen, vooral wanneer die zich afspelen in de wereld van bomen, bloemen en planten.

Nani voelt zich sterk verbonden met de natuur en gebruikt licht en natuurlijke kleuren om hier uitdrukking aan te geven. Ze hoopt hiermee ook te bereiken dat de mensen die haar schilderijen zien, zich meer bewust worden van de waarde en schoonheid van de natuur. Zelf woonde ze jarenlang in de wildernis, waar ze ook haar drie kinderen heeft opgevoed.

interviews
Wie zijn wij?
recensies en meningen
achtergrond
fotoshow
Waar gaat het over?

Ook heeft ze veel over de wereld rondgereisd en leefde een tijdlang bij indianen.

In Oregon bezocht ze de kunstacademie en behaalde hier haar Bachelors in Art. Aan deze academie leerde ze olieverfportretten schilderen en liet ze soms een illustratie die ze voor “Het Boek van Lang Geleden” aan het maken was, door haar klas en haar docent beoordelen. Dit was bijvoorbeeld het geval bij de aquarel van de heksentraan.

Ze maakt portretten in opdracht en schildert verder alles wat ze mooi vindt – en dat is veel.

Nani Kamphuis
Groter zien? klik op het plaatje
contact en bestellen